Bayer meldt tegenvallende verkoop van glyfosaat

Chemieconcern Bayer heeft de omzetprognose en winstverwachting voor 2023 naar beneden bijgesteld. Deze aanpassing wordt voor een deel veroorzaakt door tegenvallende verkoopcijfers van herbiciden op basis van glyfosaat.

Bayer+meldt+tegenvallende+verkoop+van+glyfosaat
© Twan Wiermans

Voor het volledige jaar 2023 stelt Bayer de geconsolideerde omzet naar beneden bij op 49 miljard euro. Eerder ging het chemieconcern uit van 51,5 miljard euro omzet. De winstverwachting voor het betalen van belasting en verrekening van de financieringskosten wordt nu geschat op iets meer dan 11,5 miljard euro. Dat is 1,2 miljard minder dan de vorige prognose.

Prijsdalingen en lagere verkoopvolumes zijn volgens Bayer de oorzaak van de tegenvallende omzetcijfers. Daarbij wordt met name de marktontwikkeling van middelen gebaseerd op glyfosaat als oorzaak genoemd. De tegenvallende verkoop tot dusver heeft vooral te maken met voorraadopbouw in de afzetkanalen. Bayer verwacht zelfs een afwaardering op de goodwill van de glyfosaatactiviteiten te moeten doorvoeren van 2,5 miljard euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer