Bayer zet Duitse regering onder druk met glyfosaat-petitie

Het Duitse chemieconcern Bayer heeft een online petitie gepubliceerd waarin de Duitse centrumlinkse regeringscoalitie wordt opgeroepen om haar verzet te staken tegen het gebruik van glyfosaat in de landbouw.

Bayer+zet+Duitse+regering+onder+druk+met+glyfosaat%2Dpetitie
© Haijo Dodde

De petitie komt op een cruciaal moment, omdat de Europese Unie dit najaar een besluit neemt over mogelijke verlenging van de toelating van dit middel.

Bayer heeft de petitie gelanceerd met als voornaamste doel de Duitse regering te overtuigen van de waarde van glyfosaat in duurzame landbouw. Glyfosaat, het actieve ingrediënt in veel herbiciden, waaronder Bayers Roundup, staat al lang ter discussie vanwege zorgen over mogelijke gezondheids- en milieueffecten.


Milieuorganisaties hebben kritiek op de petitie en verwijzen naar het goed gedocumenteerde risico van glyfosaat. Ze stellen vraagtekens bij de financiële belangen achter de campagne van Bayer en benadrukken dat de bescherming van de volksgezondheid en het milieu voorop moet staan.


Verdeeldheid in EU

Een dreigend gebruiksverbod heeft geleid tot verdeeldheid tussen EU-lidstaten, waarbij sommige landen het gebruik van glyfosaat willen verbieden. Onlangs suggereerde de Europese Commissie dat Brussel neigt naar een verlenging van de toestemming voor glyfosaat.

Voorstanders betogen dat glyfosaat, wanneer verantwoordelijk gebruikt volgens goedgekeurde richtlijnen, kan bijdragen aan het handhaven van gewasopbrengsten te midden van de groeiende mondiale voedselvraag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer