HZPC introduceert rassenset voor versneld wetenschappelijk onderzoek

Royal HZPC Group heeft speciaal voor academische instellingen een nieuwe aardappelrassenset ontwikkeld. Doel van de aardappelveredelaar uit het Friese Joure is om fundamenteel onderzoek naar aardappelen te vereenvoudigen en te versnellen.

HZPC+introduceert+rassenset+voor+versneld+wetenschappelijk+onderzoek
© Job Hiddink

Academische instellingen in de Europese Unie hebben vanaf 1 januari 2024 toegang tot de nieuwe aardappelrassenset. Deze bestaat uit in vitro-planten met een brede genetische diversiteit. ‘Het ondersteunen en stimuleren van onderzoek is nodig om de groeiende wereldbevolking met duurzame aardappelen te voeden’, aldus programmaleider moleculaire biologie Stan Oome van HZPC.

Volgens Oome draagt de introductie van een universeel rassenset bij aan versneld wetenschappelijk onderzoek. Dit omdat onderzoekers en wetenschappers die zich met aardappelonderzoek bezighouden expertise en middelen aangeboden krijgen. 'De nieuwe rassenset omvat genetische informatie, genotypering en zelfs kant-en-klare kruisingen. Dit bespaart kostbare tijd en investeringen.’

Daarnaast geeft de programmaleider van HZPC aan dat de specialisatie op het gebied van tetraploïde genetica onderzoekers en wetenschappers de mogelijkheid biedt om te profiteren van geavanceerde tools en technieken om hun projecten te ondersteunen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer