HZPC: geld is uit handen van criminelen

Aardappelveredelaar HZPC werd donderdag 14 september het doelwit van een vorm van cybercriminaliteit. Door criminelen was een groot geldbedrag overgeboekt naar hun bankrekening. Dinsdag kan HZPC 'met een redelijk niveau van zekerheid' mededelen dat het geld op geblokkeerde bankrekeningen staat en uit handen is van criminelen.

HZPC%3A+geld+is+uit+handen+van+criminelen
© Nieuwe Oogst

Het bedrijf in het Friese Joure is begonnen met de vereiste juridische procedures om het geld terug te krijgen. HZPC gaat ervan uit dat dat lukt. Desondanks gaan de interne en externe forensische onderzoeken door, meldt de aardappelveredelaar. Het totale juridische proces kan maanden in beslag nemen. HZPC kan gedurende het onderzoek geen aanvullende informatie verstrekken.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer