HZPC bepaalt prognoseprijs pootgoed op 36,20 euro

De verwachte prijs voor pootgoed van oogst 2022 heeft handelsbedrijf HZPC vastgesteld op 36,20 euro per 100 kilo. Deze prijs is ongeveer 10 procent hoger dan de prognoseprijs van vorig jaar.

HZPC+bepaalt+prognoseprijs+pootgoed+op+36%2C20+euro
© Niels de Vries

Toen was de prognoseprijs 33,10 euro en betaalde HZPC uiteindelijk 33,70 euro per 100 kilo pootgoed uit. De prognoseprijs voor dit jaar maakte HZPC dinsdag bekend tijdens een webinar voorafgaand aan de telersvergadering. Volgens het handelshuis is de gepresenteerde prijs het bewijs dat het herstel van de pootgoedmarkt zich voortzet.

De stijgende pootgoedprijs en de hoge opbrengsten van afgelopen jaar leiden tot een goed financieel resultaat per hectare, meldt HZPC. Dat resultaat is ruim 20 procent hoger dan vorig jaar en nooit eerder zo hoog geweest. Martin Jansen Klomp, regiomanager Benelux bij HZPC, stelt dat dit een passende vergoeding is voor de pootgoedtelers.'We zijn blij met de stijgende prijs en met het betere financiële resultaat voor onze telers. Het geeft vertrouwen in de toekomst', stelt Jansen Klomp.

HZPC exporteert pootgoed naar meer dan negentig landen. Volgens het bedrijf is de export overzee naar bestemmingen in Afrika en Azië goed verlopen. In Europa verlopen de verkopen op dit moment nog traag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer