Sjaak van der Tak stopt per 2024 als voorzitter van LTO Nederland

Sjaak van der Tak (67) treedt in december terug als voorzitter van LTO Nederland. Zijn termijn loopt dan af. Hij kiest niet voor een verlenging. Van der Tak trad in januari 2021 aan als voorzitter.

Van der Tak werd in november 2020 door de ledenraad van LTO gekozen tot voorzitter voor een periode van drie jaar. Op 31 december aanstaande legt hij zijn werk voor de belangenorganisatie neer. ‘De afgelopen drie jaar heb ik ervan genoten om vanuit deze rol van betekenis te zijn voor de Nederlandse landbouw, in binnen- en buitenland. Het was een eer om drie jaar lang een gezicht en stem te mogen geven aan onze boeren en tuinders.’

De LTO-voorzitter noemt zijn leeftijd en de politieke wisseling als reden om af te treden. ‘Nu ik 67 ben geworden, heb ik het besluit genomen een stap terug te zetten. Ook vanwege het feit dat er in politiek Den Haag de komende maanden veel zal veranderen. Het is effectiever en wenselijker als een nieuwe voorzitter die verandering vanaf het begin mee kan maken.’


Verbinding

Vanwege zijn verbindende kwaliteiten is Van der Tak aangetrokken als voorzitter van LTO. Het was zijn streven om de sector zoveel mogelijk met één mond te laten spreken, één geluid te laten horen en de gemeenschappelijkheden te zoeken en benadrukken.

Van der Tak wilde een gemeenschappelijk sectorplan met een visie op hoe de boeren en tuinders vinden dat de land- en tuinbouw er in 2030 uit moet zien. Het verdienmodel van agrarisch ondernemers en sterkte ketens stonden bij hem centraal. Deze strategie was voor hem de leidraad in de lobby in Den Haag en Brussel.

Medio december neemt Van der Tak officieel afscheid. Hij is de vijfde voorzitter van LTO Nederland sinds de oprichting 25 jaar geleden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer