Ontdek hoe een automatisch voersysteem in ieders bedrijf past

Boer Ayoub is afgelopen zomer langsgegaan bij familiebedrijf Vijverberg in Hoeksche Waard om de inpasbaarheid van een automatisch voersysteem te ontdekken. Past een voerkeuken namelijk op ieder bedrijf en waar moet je aan denken tijdens het bouwen van een voerkeuken? Veehouder Sander Vijverberg en Kristian van Heemskerk (verkoopadviseur Lely Vector) staan hem te woord.

Ontdek+hoe+een+automatisch+voersysteem+in+ieders+bedrijf+past
Lely

Boer Ayoub is nieuwsgierig hoe het proces voor het kiezen van een voerkeuken is gegaan bij Sander. Sander vertelt: 'We hebben samen met Lely en ID Agro eerst gekeken of de huidige plaats van de loods of in plaats van de mestsleuf een geschikte plek was voor de voerkeuken.

Uiteindelijk zijn we toch uitgekomen tegenover de voersleuven, vanwege de korte lijnen naar de stal en om gemakkelijk te voeren.' Kristian voegt daaraan toe: 'Samen met de veehouder maken we plannen en bekijken we hoe het voer zo efficiënt mogelijk naar de koeien kan worden gebracht. Het moet daarnaast niet te veel werk kosten om de voerkeuken te vullen.'


Het gemak van slim voeren

Sander heeft bewust gekozen voor de grootste voerkeuken die er te bieden is. 'Het voordeel van zo'n voerkeuken is dat je veel voersoorten kan aanbieden en minimaal hoeft bij te vullen. Zeker met onze 250 koeien heb je ruimte nodig om flexibel te zijn.', vertelt Sander Vijverberg. Daarnaast heeft Sander Vijverberg gekozen voor een ventilatiestrook in zijn voerkeuken, hierdoor is er meer luchtcirculatie en blijft de kwaliteit van het voer beter.


Tekst gaat door onder de video


ID Agro partner van de Lely Vector voerkeuken

Erik Lindeboom, eigenaar van ID Agro, is één van de tafelgasten tijdens de Lely Vector Talkshow. Inpasbaarheid is voor veehouders een vraagstuk. Tijdens de talkshow bespreken we verschillende voerkeukens en kan je live je vragen stellen aan de professionals.


Meer weten over de inpasbaarheid van een automatisch voersysteem?

Kijk dan onze Talkshow op donderdag 19 oktober van 20:00 - 21:00 uur. Onze host Jan Arie Koorevaar gaat het gesprek aan met verschillende tafelgasten. Het is mogelijk om direct je vragen te stellen aan de professionals. Meld je hier aan.

Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Lely

Lely

Als internationaal familiebedrijf in de agrisector zijn we dagelijks bezig het leven van veehouders aangenamer te maken met innovatieve oplossingen en gerichte...

Lees verder »

Meer van Lely

Lees ook

Meer artikelen van Lely »

Artikelen over Lely