HZPC tijdens 125-jarig bestaan 'gekroond'

HZPC in het Friese Joure werd maandag 'gekroond'. Het aardappelveredelingsbedrijf ontving het predicaat Koninklijk op de dag dat het 125 jaar bestond.

De geschiedenis van het aardappelveredelingsbedrijf gaat terug tot 1898. Hette Tjitzes Hettema startte in Bitgum toen Handelshuis Hettema. 'Wat we in de 125 jaar daarna hebben geleerd, is dat het loont om verder te kijken dan de eigen grenzen', geeft CEO Gerard Backx van wat inmiddels HZPC heet aan. 'Dat deden we toen en dat doen we nu nog steeds. We proberen met onze kennis en expertise een bijdrage te leveren aan het voeden van de wereldbevolking.'
'Wij geloven dat de aardappel daar een grote rol in hoort te spelen', vervolgt Backx. 'Daarom zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe aardappelrassen die het goed doen onder lokale en klimatologische omstandigheden. Het predicaat Koninklijk is letterlijk een kroon op ons werk.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer