Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Ik krijg geen onderdelen meer uit Nederland!'

Kees Huizinga is na een korte vakantie terug op zijn boerderij in Oekraïne. Hij is net op tijd om er het begin van de bietencampagne mee te maken. Verder is ook de uienoogst in volle gang. Het sorteren en inpakken verloopt moeizaam, omdat de naaimachine van de Nederlandse lijn vervangen moet worden. Hulp en vervangende onderdelen blijven uit.

Op de boerderij van Huizinga wordt met man en macht gewerkt aan het oogsten, bemesten en inzaaien van de enorme percelen. De silomais is gelukkig al binnen. De oogst van de uien verloopt goed en de opbrengst is prima. Die opsteker kan de Nederlandse boer goed gebruiken om op die manier weer een beetje de financiële verliezen van het graan te compenseren.

Bij de uienoogst ontstaat plots toch een probleem. Huizinga heeft een Nederlandse sorteer- en inpaklijn met machines van Tolsma Grisnich en Jasa. Waar hij bij het eerste bedrijf zonder problemen kapotte onderdelen kan bestellen, laat Jasa weten dat het bedrijf niet levert vanwege de oorlog. Hij reageert vol onbegrip, want de hele inpakunit staat nu stil. De kapotte naaimachine zorgt namelijk voor het dichtnaaien van de uienzakken. Die worden nu dus handmatig gevuld.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer