Zomerdip aardappelverwerking lijkt alweer achter de rug

Nederlandse aardappelverwerkers hebben in augustus 296.000 ton aardappelen verwerkt. Dat is 20.000 ton meer dan de maand ervoor en 10.000 ton meer dan augustus vorig jaar.

Zomerdip+aardappelverwerking+lijkt+alweer+achter+de+rug
© Anton Dingemanse

De verwerkingscijfers van de Vereniging voor de Aardappelverwerkende Industrie (Vavi) gaan alweer richting het niveau van 300.000 ton per maand. Daarmee lijkt de zomerdip voor een groot deel achter de rug. Traditioneel draaien de aardappelverwerkers in de zomerperiode op een lagere capaciteit vanwege de beperkte beschikbaarheid van grondstof bij de overgang naar aardappelen van het nieuwe oogstseizoen.

Over de twaalf maandelijkse periode van september 2022 tot en met augustus 2023 is alweer bijna 4 miljoen ton aardappelen verwerkt in Nederland. De 296.000 ton aardappelen voor de verwerking in augustus is gebruikt voor de productie van ruim 165.000 ton eindproduct. Van de aangevoerde aardappelen afgelopen maand was 45,5 procent afkomstig vanuit het buitenland, blijkt uit de verwerkingscijfers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer