PVV wil af van KDW en stikstofregels

De stikstofregels moeten worden geschrapt of versoepeld, meldt de PVV in haar verkiezingsprogramma. Verder moet de kritische depositiewaarde (KDW) uit de wet. De partij wil daarnaast uitbreiding van de dierenpolitie en plezierjacht moet keihard worden aangepakt.

PVV+wil+af+van+KDW+en+stikstofregels
© dirk hol

Het programma vermeldt niet tot in detail hoe de beoogde doelen bereikt moeten worden. Het verschijnen van dit verkiezingsprogramma is op zich al bijzonder. De partij heeft voor recente verkiezingen slechts een beknopt programma of helemaal geen programma uitgebracht.

Met betrekking tot landbouw hamert de partij van Geert Wilders onder meer op het schrappen van regels. 'Want elke extra regel of eis die de Nederlandse boeren wordt opgelegd, leidt tot een slechtere concurrentiepositie ten opzichte van het buitenland. De Nederlandse voedselproductie wordt simpelweg verplaatst naar landen die hun boeren geen absurde regels opleggen.'


Bangmakerij

De PVV vindt dat de stikstofregels moeten worden geschrapt, of 'op z'n minst versoepeld, zodat de boeren kunnen blijven boeren'. 'We moeten af van alle bangmakerij dat onze natuur en onze leefomgeving op omvallen zouden staan', schrijft de partij. De PVV spreekt van een 'niet-bestaand stikstofprobleem'. De KDW's moeten daarom uit de wet worden geschrapt en PAS-melders moeten snel worden gelegaliseerd. Ook het stikstoffonds moet van tafel.

De partij pleit verder voor een professionele Nationale Dierenambulance met uitrijverplichting en noodopvang. Verder staat de partij voor een harde aanpak van dierenmishandelaars, illegale handelaren, malafide broodfokkers, stropers, trofeejagers en plezierjacht. Ritueel (onverdoofd) slachten moet worden verboden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer