Kijkje bij Zuid-Limburgse boerderijwinkels

De boerderijwinkels van de familie Géron en de familie Bischoff liggen nog geen 10 kilometer van elkaar vandaan en hebben allebei een dochter als opvolger. De bedrijven werden gekozen om aan het publiek en de sector te laten zien wat ze doen en hoe.

Kijkje+bij+Zuid%2DLimburgse+boerderijwinkels
© Familie Gerón

Bij het akkerbouwbedrijf met boerderijwinkel van de familie Géron in Mechelen kunnen belangstellenden op zondag 17 september een kijkje nemen. Agrarisch Jongeren Kontakt Zuid-Limburg houdt op dat bedrijf een boerderijkijkdag.

NFO/LLTB-kring Limburg hield de jaarlijkse fruitteeltzomerexcursie bij Landwinkel Bischoff in Vaals. De 25 aanwezigen kregen op dinsdag 29 augustus te zien hoe het bedrijf door de jaren heen is gevormd naar het multifunctionele bedrijf zoals het nu is.


Overeenkomsten

Boerderijwinkel Géron en Landwinkel Bischoff hebben een aantal overeenkomsten. De bedrijven gaan al een tijd van generatie op generatie. De volgende opvolgers staan ook al klaar: dochter Britt bij de familie Géron en dochter Rebecca bij de familie Bischoff.


Ger Bischoff zit al jaren in het bedrijf. Inmiddels draait zijn dochter Rebecca al volop mee in het multifunctionele fruitbedrijf en gaat zij dit ook overnemen. Ze wil een andere weg inslaan en de neventak uitbreiden.


Arbeidsintensief

Het akkerbouwbedrijf van de familie Géron gaat al generaties over van vader op zoon. Eind jaren tachtig begon de familie met diverse soorten groente telen en verkopen. Omdat de groenteteelt arbeidsintensief was in combinatie met de rest van het akkerbouwbedrijf, zijn de ondernemers hiermee gestopt. Ze richten zich nu volledig op de akkerbouw en de boerderijwinkel.

Bij Landwinkel Bischoff wordt nog zelf fruit geteeld zoals appels, peren, aardbeien en kersen. Er is een pluktuin, waar het mogelijk is bloemen en pompoenen te plukken. De boerderijwinkel biedt een ruim assortiment, waaronder fruit, gebak, sappen, kaas, maaltijden, noten en oud-Hollandsche snoepjes.

Norbert en Jenny Géron hebben het akkerbouwbedrijf in 1991 overgenomen. Door de jaren heen hebben ze dit verder ontwikkeld en in 2000 is het bedrijf uitgebreid met een 2.500 tons aardappelbewaarschuur. Het akkerbouwbedrijf heeft een areaal van 110 hectare waar onder andere mais, tarwe, gerst en bieten worden geteeld.


Op de kaart zetten

Ook hun boerderijwinkel is door de jaren heen uitgebreid tot een volwaardige groente- en fruitwinkel. In 2022 is Britt Géron in de maatschap gestapt. Zij is de volgende generatie met nieuwe en frisse ideeën voor de boerderijwinkel. Zij wil het multifunctionele bedrijf verder ontwikkelen en nog meer op de kaart zetten.

Belangstellenden kunnen op zondag 17 september van 11 tot 17 uur een kijkje nemen op het akkerbouwbedrijf en in de boerderijwinkel van de familie Géron in Mechelen. Landwinkel Bischoff in Vaals is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 9 tot 18 uur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer