Dierbeschermingsorganisaties: geen vervoer vanaf 25 graden

Tien dierenwelzijnsorganisaties vinden dat dieren in Nederland zonder airconditioning in de vrachtwagen niet langer vervoerd mogen worden bij temperaturen van 25 graden en hoger. Dat schrijven ze in een brief aan demissionair landbouwminister Piet Adema.

Dierbeschermingsorganisaties%3A+geen+vervoer+vanaf+25+graden
© Henk Riswick

Op dit moment zijn diertransporten niet meer toegestaan bij temperaturen boven de 35 graden. De minister onderzoekt nu of de maximumtemperatuur verlaagd kan worden naar 30 graden. Volgens de betreffende organisaties is dat echter niet genoeg. Ze wijzen op onderzoek van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (Efsa) dat aantoont dat de meeste dieren al oververhitting ervaren bij temperaturen vanaf 25 graden.

Dat zou volgens deze dierenwelzijnsorganisaties dan ook de nieuwe maximumtemperatuur moeten worden voor transporten zonder airconditioning. De brief is een initiatief van Varkens in Nood, Eyes on Animals, Wakker Dier, World Animal Protection, Compassion in World Farming Nederland, CAS International, Vier Voeters, Caring Vets, Caring Farmers en Dier&Recht.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 10°
  5 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
Meer weer