Vier Nederlanders in prijzen op Franse veehouderijbeurs Space

Ventilatiespecialist Fancom in het Limburgse Panningen is met de Fantura-windkap in de prijzen gevallen bij de internationale veehouderijbeurs Space die van 12 tot en met 14 september plaatsvindt in het Franse Rennes. Een jury heeft aan de Fantura-windkap een Innov'Space-award toegekend. Ook het Leeuwarder Cowhouse International kreeg een van de 37 awards. Eenzelfde award was er voor DSM-Firmenich en The Schippers Group in het Brabantse Bladel.

Vier+Nederlanders+in+prijzen+op+Franse+veehouderijbeurs+Space
© Marije Stomps

Het design van de Fantura-windkap draagt bij aan een stabiel klimaat in de stal en zorgt voor betere dierprestaties. De windkap wordt aan de buitenkant van de stal voor de luchtinlaatventielen geplaatst en zorgt ervoor dat de wind geen invloed heeft op het klimaat in de stal.

Het ontwerp heeft extra openingen aan de zijkant en voorkomt drukopbouw in de windkap. Zo werkt de Fantura-windkap volgens de producent drie keer beter dan de traditionele windkappen. Vanaf oktober is de windkap leverbaar.


Dreamstall

Cowhouse International viel in de prijzen met de Dreamstall. Bij dit ligboxontwerp kunnen koeien gemakkelijk liggen en weer opstaan. Hierdoor draagt deze ligbox bij aan een beter dierenwelzijn en een betere diergezondheid.

Het concept werd overigens vorig jaar november tijdens de veehouderijbeurs EuroTier in het Duitse Hannover beloond met een gouden dierenwelzijnsaward en een zilveren medaille op het gebied van innovatie.


Bovaer

Voor DSM, dat in april is gefuseerd met het Zwitserse Firmenich, is er een Innov'Space-award voor Bovaer, het voedingssupplement dat bij runderen de uitstoot van methaangas in de maag vermindert en bijdraagt ??aan een aanzienlijke en onmiddellijke vermindering van de ecologische voetafdruk van vlees, melk en zuivelproducten.

De resultaten laten een gemiddelde reductie zien van 30 procent minder methaanuitstoot bij melkkoeien en 45 procent bij vleesvee.

The Schippers Group komt voor een nominatie in aanmerking voor het HyBag-systeem. Dit systeem zorgt voor een nauwkeurige en veilige dosering van hygiëneproducten in de veehouderij in combinatie met een optimale schuimkwaliteit. Het systeem bestaat onder meer uit een schuimlans en flexibele zakjes van desinfectiemiddel, wasmiddel en dierenshampoo.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer