Boeren kunnen handiger prijzen noteren in Beurs Goes

Telers kunnen hun gerealiseerde prijzen voor onder meer aardappelen en uien vanaf deze week realtime noteren in het overzicht van de Beurs Goes. Via de ZLTO-ledenapp geven ze daarin de gerealiseerde prijs door van transacties. Doel is zorgen voor meer noteringen en een nog sterker prijsinstrument voor telers en handelaren.

Boeren+kunnen+handiger+prijzen+noteren+in+Beurs+Goes
© ZLTO

Beurs Goes is een prijsinstrument voor telers en handelaren die al jarenlang bestaat. Het is een handig instrument om te weten wat de te realiseren marktprijzen zijn van week tot week. Door de moderniseringsstap via de ZLTO-app kunnen telers nu hun prijzen realtime en dus dagelijks noteren.

De zelfstandige organisatie Beurs Goes noteert prijzen voor onder meer aardappelen en uien, maar ook voor andere landbouwgewassen. Iedere week op een vast moment voeren telers en handelaren overleg om de gerealiseerde prijzen te noteren. De regionale beurs in Zuidwest-Nederland vormt samen met regionale beurzen in Emmeloord en Middenmeer de landelijke notering, onder andere binnen PotatoNL. Dat vormt ook een basis voor de (inter)nationale handel op termijnmarkten.

Om telers op weg te helpen met de gemoderniseerde werkwijze, heeft ZLTO een korte instructievideo gemaakt.



De gespreksleider van Beurs Goes, Watze van der Zee (links op foto), neemt de ingevulde transacties samen en de opgehaalde transacties van de informanten mee om tot een actuele prijsnotering van week tot week te komen. De actuele prijsnoteringen verschijnen wekelijks op maandag in de ledenapp en op (online) marktpagina's van vakbladen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer