Knelpunten landbouwimpasse staan centraal in dialoogsessie

De knelpunten in de landbouwimpasse en de oplossingen kwamen maandag goed naar voren tijdens de dialoogsessie van ZLTO, BAJK en ZAJK in Den Bosch.

Knelpunten+landbouwimpasse+staan+centraal+in+dialoogsessie
© Tom Heuijerjans

Politici, bestuurders, boeren, ondernemers, natuurorganisaties en waterschappen schoven aan voor het symposium 'Prikkelende gesprekken over ons voedselsysteem, ons buitengebied en onze toekomst'. Hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk wees op het strategisch belang van de sector en de onmisbaarheid van boeren.


Directeur Joris Hogenboom van Brabants Landschap wil samen met boeren de grondgebonden melkveehouderij verduurzamen en directeur Femke Dingemans van de Brabantse Milieufederatie merkte op: 'Biologisch is innovatief.' Varkenshouder William Meulendijks sprak over zijn emissiearme stalsysteem dat is gestrand in een juridisch moeras. CEO André van Troost van Lely vertelde dat de verkoop van de Lely Sphere stokt.


Innovatieslag

'Innovatieve bedrijven zoals Lely moet je ondersteunen. Wat wij nodig hebben van het Rijk, zijn middelen om die innovaties op te schalen', benadrukte Zeeuws gedeputeerde Jo-Annes de Bat. 'Als overheden moeten wij ruimte bieden om die innovatieslag te maken', zei Brabants gedeputeerde Erik Ronnes.

'Het probleem is dat de spelregels veranderen tijdens de wedstrijd', zei pluimveehouder Frank Habraken. Terecht punt, vindt Ronnes. 'Ik ben zelf bij Vencomatic geweest en kan niet uitleggen waarom deze innovatie niet vaker wordt toegepast.'

Dagvoorzitter Marijke Roskam: 'Daar is een woord voor: doorbraaksessies. Met elkaar een ruimte in, de sleutel verstoppen en er niet uitgaan voor je de oplossing hebt.'Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer