Meeste zuivelnoteringen zakken verder

Bij de zuivelnoteringen van ZuivelNL komen de meeste producten lager uit dan vorige week. Alleen mageremelkpoeder voor veevoerdoeleinden bleef stabiel op 211 euro. Boter zakte met 13 euro het hardst en komt op 439 euro uit. Ook de Nieuw-Zeelandse Global Dairy Trade van dinsdag zakte, hoewel hier de schade enigszins beperkt bleef.

Meeste+zuivelnoteringen+zakken+verder
© Pixabay

De laatste weken zakken veel zuivelnoteringen. Zo was de notering van boter op 14 juni nog 478 euro. Volgens analisten van ZuivelNL is er weinig vraag. Kopers verwachten lagere prijzen en stemmen hier hun inkoop op aan. Zo kopen ze alleen wat nodig is. Bij vollemelkpoeder is een daling te zien van 5 euro naar 335 euro.

Voor mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden wordt 3 euro minder betaald, waardoor deze notering op 218 euro uitkomt. Weipoeder zakt met 2 euro naar 54 euro.




Global Dairy Trade

Ook de Nieuw-Zeelandse Global Dairy Trade laat een daling zien. Dit is een belangrijke veiling die wordt erkend als een goede weergave van het sentiment op de wereldmarkt. De gemiddelde prijs van zuivelproducten op het GDT-handelsplatform van dinsdag was 1 procent lager. De prijsindex komt daarmee op 959 punten.

Dit is enigszins beperkt. Bij de vorige Global Dairy Trade op 4 juli werd een daling van 3,3 procent vastgesteld. Boter noteerde toen meer dan 10 procent lager dan de twee weken ervoor. Nu gaat het om een 2,7 procent lagere notering.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer