Ierland krijgt ook een boerburgerpartij

De Ierse boerburgerorganisatie Farmers' Alliance wordt een politieke partij. De beweging volgt daarmee het voorbeeld van BoerBurgerBeweging in Nederland.

Ierland+krijgt+ook+een+boerburgerpartij
© Peter Smit

Farmers' Alliance werd begin dit jaar opgericht om tegenwicht te bieden tegen de naar eigen zeggen 'misinformatie' en 'animositeit' die de schuld van de klimaatverandering bij de boeren legt. De organisatie wil het verdienmodel voor agrarisch ondernemers verbeteren en de band tussen boeren en burgers versterken, net als de positie van het platteland.


In Ierland wordt in het voorjaar van 2024 gestemd voor regionale besturen, pas in maart 2025 kan dat weer voor het Ierse parlement. Farmers' Alliance heeft deze week besloten een politieke tak op te richten om aan deze verkiezingen mee te doen. De beweging werkt ook aan een uitbreiding naar Noord-Ierland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer