SMK wil met CBL werken aan standaard voor versproduct

Stichting Milieukeur (SMK) wil graag samenwerken aan het plan van Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) om te komen tot een breedgedragen duurzaamheidsstandaard voor versproducten van Nederlandse bodem.

SMK+wil+met+CBL+werken+aan+standaard+voor+versproduct
© Vidiphoto

De focus ligt daarbij op versproducten als aardappelen, groenten, fruit, zuivel, eieren en vlees. Voorwaarde van SMK is dat er een goed verdienmodel moet zijn voor de deelnemende boeren en tuinders. De certificeringsorganisatie heeft eerder in de periode van overleg vanwege het Landbouwakkoord haar diensten al aangeboden bij het CBL.

SMK herhaalt deze oproep, nu het CBL aankondigt zelfstandig de ontwikkeling van een duurzaamheidsstandaard op te pakken na het afketsen van het Landbouwakkoord. Voor een nieuwe standaard wil SMK het systeem achter het keurmerk On the way to PlanetProof ter beschikking te stellen.

Bij dit keurmerk zijn volgens SMK meer dan drieduizend boeren en tuinders aangesloten. Vrijwel alle Nederlandse supermarkten maken gebruik van PlanetProof bij de inkoop van versproducten. SMK zegt naar aanleiding van de oproep met belangstelling uit te zien naar een uitnodiging van het CBL om in gesprek te gaan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer