Spaanse Grupo Vall Companys boekt 110 miljoen euro winst in 2022

De Spaanse voedselproducent Grupo Vall Companys heeft in 2022 een nettoresultaat van 110 miljoen euro behaald. De omzet steeg met 31 procent naar 3,01 miljard euro. Inflatie en overnames zijn belangrijke factoren voor die omzetgroei. De marge daalde van 4,1 naar 3,6 procent.

Spaanse+Grupo+Vall+Companys+boekt+110+miljoen+euro+winst+in+2022
© Grupo Vall Companys

De Spaanse integrator produceert diervoeders en houdt naast pluimvee en runderen zo'n 260.000 zeugen en slacht zo'n 5,5 miljoen vleesvarkens per jaar. Dit is goed voor de productie van 481.000 ton varkensvlees. Ook produceert Vall Companys 355.000 ton pluimveevlees en 18.400 ton rundvlees.

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne heeft Grupo Vall Companys, een groep met meer dan 45 bedrijven, te maken met aanzienlijk hogere kosten voor energie en grondstoffen waardoor de diervoederproductie fors duurder is geworden. Ook heeft de onderneming onder meer Grupo Sado, een pluimvee-integratie van Nutreco, overgenomen.


Internationaal zakendoen

Export is een stuwende factor voor de varkensvleesactiviteiten van Grupo Vall Companys. China, Korea, Japan en Centraal-Europa zijn de belangrijkste afzetgebieden voor varkensvlees. Het bedrijf haalt bijna een derde van de jaaromzet uit internationaal zakendoen.

Investeren in efficiëntie en duurzame energieproductie is voor het Spaanse bedrijf ook een belangrijke factor om de CO2-uitstoot te beperken. In 2022 is 16,7 megawattpiek aan vermogen geïnstalleerd. Dit jaar zal die capaciteit verdubbelen. Hiermee zet het bedrijf stappen om in 2030 de CO2-uitstoot met 42 procent te hebben verlaagd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer