Overijssels college weigert intrekken NB-wetvergunningen veehouderijen

Het Overijsselse provinciebestuur weigert de natuurbeschermingswetvergunningen (NB-wetvergunningen) van acht veehouderijen in te trekken. MOB en vereniging Leefmilieu hadden in maart een verzoek bij de provincie ingediend om de vergunningen van bedrijven bij vier Natura 2000-gebieden in te trekken.

Overijssels+college+weigert+intrekken+NB%2Dwetvergunningen+veehouderijen
© Twan Wiermans

Volgens Gedeputeerde Staten in Overijssel wordt in de natuurgebieden Engbertsdijksvenen, Vecht- en Beneden-Reggegebied, Wierdense Veld en Buurserzand en Haaksbergerveen hard gewerkt aan natuurherstelmaatregelen en krijgt beleid gericht op de reductie van stikstofemissies langzaam vorm. Mede gelet op de gevolgen voor de betrokken agrariërs is het intrekken van vergunningen volgens het provinciebestuur daarom onevenredig.

Het provinciebestuur wijst er wel op dat een onontkoombare aanpak in het Provinciaal Programma Landelijk Gebied nodig is om aan de betrokken veehouders en vele andere ondernemers rechtszekerheid te kunnen bieden over aan hen verleende vergunningen.

De intrekkingsverzoeken hebben volgens het college grote gevolgen voor de ondernemers: bedrijfsmatig en financieel, maar ook emotioneel. Mede gelet op de gevolgen voor de betrokken veehouders is het inzetten van dwingende instrumenten volgens Gedeputeerde Staten buitensporig. Daarbij kent het college veel gewicht toe aan de rechtszekerheid van de ondernemers, stelt het provinciebestuur in een verklaring.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer