VVD in Drenthe wil extern salderen behouden

De VVD-fractie in Provinciale Staten van Drenthe wil dat Gedeputeerde Staten op zoek gaan naar oplossingen voor het schrappen van het extern salderen van stikstof.

VVD+in+Drenthe+wil+extern+salderen+behouden
© Twan Wiermans

Volgens VVD-Statenleden Lisa Martens en Roelof Oosting heeft het geheel stilleggen van de vergunningverlening via extern salderen omvangrijke gevolgen voor de leefbaarheid en het vestigingsklimaat binnen de provincie. 'Dat is een zodanig zwaar middel dat het alleen kan worden toegepast als onomstotelijk vaststaat dat er geen reële alternatieven zijn', schrijven zij naar aanleiding van het publiceren van de natuurdoelanalyses.

Uit die analyses blijkt volgens Gedeputeerde Staten dat veel doelstellingen voor natuurgebieden in Drenthe niet worden gehaald. Toch vraagt de VVD-fractie aan de Staten of meer gedegen onderzoek mogelijk tot andere oplossingen had kunnen leiden. Volgens de twee VVD'ers is er juridisch gezien geen bezwaar om extern salderen van stikstofrechten te blijven hanteren op basis van maatwerk. 'Dan blijft het mogelijk ook oog te houden voor sociaaleconomische belangen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
  • Woensdag
    23° / 12°
    50 %
Meer weer