Aerius Check 84.000 keer bezocht in halve dag tijd, 3.600 keer ingevuld

De website van Aerius Check, waar boeren kunnen inzien of zij met hun bedrijf tot de 3.000 piekbelasters behoren, is maandag in de eerste twaalf uur dat deze open was 84.000 keer bezocht.

Aerius+Check+84%2E000+keer+bezocht+in+halve+dag+tijd%2C+3%2E600+keer+ingevuld
© Burt Sytsma Photography

3600 keer werd de hele check doorlopen door geïnteresseerden. Dat zei minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof dinsdagochtend in een interview met Nieuwe Oogst, dat later vandaag online verschijnt.

Tijdens de eerste dag dat Aerius Check beschikbaar was voor de piekbelasterscontrole, klaagden veel boeren over de bereikbaarheid. Veehouders kregen na het invullen van de gegevens geregeld de mededeling: 'Let op: de wachtrij is momenteel erg lang.' Daaronder stond: 'Berekening afbreken.' Als de veehouder dat doet, zijn alle ingevulde gegevens weer weg.


De berekening die de veehouder maakt wordt niet opgeslagen in de Aerius Check. Dus als het na het invullen van de gegevens lang duurt, is het beter om af te wachten om te voorkomen dat alle gegevens opnieuw moeten worden ingevuld, adviseerde het ministerie van LNV maandag al.

Op de website aanpakpiekbelasting.nl kunnen ondernemers informatie vinden over de mogelijkheden en regelingen binnen de aanpak. Daar staat ook een verwijzing naar de tool waarmee ze, door het invoeren van actuele bedrijfsgegevens, kunnen zien of hun bedrijf valt onder de aanpak piekbelasting. Daarnaast is er een speciaal telefoonnummer waar boeren zich kunnen melden met vragen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer