Vion voert veranderingen door in organisatie

Voedingsmiddelenbedrijf Vion gaat aan het einde van dit jaar veranderingen doorvoeren in de organisatie van de activiteiten. Deze zijn naar eigen zeggen nodig om te kunnen werken aan een duurzame groeistrategie. De eerste stap is de efficiëntie vergroten en banden versterken tussen boeren en klanten op de thuismarkten.

Vion+voert+veranderingen+door+in+organisatie
© Vion

Om deze eerste stap te kunnen zetten, zijn zogenoemde units ingericht in Duitsland en de Benelux. Deze houden toezicht op de aankoop van vee, het slachten, uitbenen, verwerken, verpakken en de verkoop van het vlees.

Het uitvoerend comité, met Ronald Lotgerink als CEO en Tjarda Klimp als financieel directeur, dient die veranderingen in goede banen te leiden. Dat doen ze met een heel team: Philippe Thomas, verantwoordelijk voor Duitsland, Leon Cuypers voor de Benelux, Simon Morris voor 'food service', Mattijn Bak als 'chief transformation officer' en Binne Visser als 'chief human resources officer'.


COO vertrekt

COO beef David De Camp heeft besloten geen rol op zich te nemen in de nieuwe organisatie. Wel blijft hij bij Vion om strategische projecten te ondersteunen..

Freek van den Eijnden wordt verantwoordelijk voor de nieuwe unit 'ingredients' en zal ook de nieuwe functie 'science and sustainability' (CSSO) opbouwen. Deze tak van sport dient alle delen van het dier optimaal tot waarde te brengen. Dat past bij een verantwoorde vleesproductie.

Met extra focus op innovatie en duurzaamheid benadrukt Vion het strategische doel om de nummer 1 van duurzame vleesbedrijven in Europa te worden. De veranderingen worden vanaf het vierde kwartaal van 2023 doorgevoerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer