Krap aanbod geeft varkensnotering lichte duw

De Vion-vleesvarkensnotering voor week 13 bedraagt 2,38 euro. Dat is een lichte plus van 3 cent ten opzichte van vorige week. De stijging is mede het gevolg van een krap aanbod.

Krap+aanbod+geeft+varkensnotering+lichte+duw
© Henk Riswick

In andere jaren was er in aanloop naar Pasen vraag naar extra varkensvlees. Dit jaar blijft de vraag naar extra varkensvlees echter uit, signaleert Vion. Hoewel in Oost-Europa tijdens de paasdagen iets meer varkensvlees wordt geconsumeerd, is de afzet van varkensvlees in Midden- en Zuid-Europa juist iets minder.Volgens Vion zijn de huidige prijsverhogingen in de omringende landen zeer sterk aanbod gedreven. De mutatie van deze week is het maximaal haalbare in de huidige marktomstandigheden. Overigens is er vorige week een tussentijdse verhoging doorgevoerd, de notering van maandag 20 maart kwam uit op 2,33 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 8°
  0 %
 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
Meer weer