Vion sluit runderslachterij Bad Bramstedt

Vion sluit eind juli de runderslachterij in het Duitse Bad Bramstedt. Door een al jaren spelende krimp van de rundveestapel in Noord-Duitsland werd het aanbod steeds lager en ontstond een grote overcapaciteit. Reden voor de grootste producent van rundvlees in Duitsland om de stekker uit deze slachterij te trekken.

Vion+sluit+runderslachterij+Bad+Bramstedt
© Vion

De sluiting is volgens Vion een gevolg van de huidige marktsituatie, met hoge prijzen voor rundvlees en de algemene maatschappelijke trend naar minder vleesconsumptie. Het heeft geen gevolgen voor de dochteronderneming in Noord-Duitsland, Vion Zucht- und Nutzvieh. De komende tijd zet Vion zich in voor voldoende slachtcapaciteit en korte diertransportroutes in het noorden van Duitsland.

Voor de 250 medewerkers van deze runderslachterij onderhandelt Vion met de ondernemingsraad over een sociaal plan waaronder herplaatsing bij andere vestigingen van de Vion in Duitsland.

In het voorjaar heeft Vion de uitbeenactiviteiten van de varkensslachterij in Landshut overgebracht naar Vilshofen en Crailsheim. Samen met de strategische partner EG Südbayern blijft Vion in het zuiden van Duitsland gevestigd. De vestiging in Landshut, waar varkens worden geslacht, zal in de toekomst alleen regionaal in de regio Beieren actief zijn. Hier is veel vraag naar regionale vleesproducten. De vestigingen in Crailsheim en Vilshofen vormen dan de centrale vestigingen voor de varkensvleesactiviteiten van Vion in Zuid-Duitsland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer