Vleesvarkensnotering Vion plust weer 12 cent

De vleesvarkensnotering van Vion doet er ook deze week 12 cent bovenop. De notering komt uit op 2,27 euro per kilo geslacht gewicht.

Vleesvarkensnotering+Vion+plust+weer+12+cent
© Twan Wiermans

Vion heeft te maken met een sterke stijging van de inkoopprijzen. Het varkensvleesaanbod binnen Europa neemt iets af en wordt tegen hogere prijzen afgezet. Volgens de slachterij is dit echter nog onvoldoende om de sterke stijging van de afgelopen weken van de inkoop te compenseren.De afzet (volume en prijs) buiten Europa is stabiel, waarbij op de wereldmarkt meer vlees vanuit de Verenigde Staten en Brazilië wordt betrokken dan vanuit Europa. Verder laat Vion weten dat de geslachte gewichten in Nederland stijgen ten opzichte van de week ervoor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer