Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Af en toe word je er moedeloos van'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. De week begint voor Huizinga goed. Want na een maand met vrijwel dagelijks veel regen is het eindelijk droog geworden in Centraal-Oekraïne en kan hij eindelijk met zijn machines het land op om de grond te werken, te zaaien en te besproeien. Maar dan moet het weer wel mee blijven werken.

Huizinga loopt wat achter op het zaaischema en probeert zo snel mogelijk zonnebloemen te zaaien. Maar het perceel blijkt al gauw te nat te zijn. Dus moeten hij en zijn team improviseren en schakelen ze over op het zaaien van mais. Het besproeien van de tarwe door de 56 meter brede spuit op de Nexat gaat gelukkig naar verwachting.

Ondertussen worden op de boerderij van Huizinga de 1.500 bewaarkisten in elkaar gezet die vorige maand zijn afgeleverd door een Oekraïense meubelfabriek. De ondernemer hoopt dat Nederlandse boeren ook interesse hebben in deze kisten van hoge kwaliteit. De meubelfabriek, die eerder produceerde voor grote buitenlandse meubelmerken, zou daardoor weer kunnen gaan draaien en het personeel kan aan het werk blijven. Binnenkort transporteert Huizinga een lading kisten naar Nederland, zodat belangstellenden deze zelf kunnen zien en beoordelen.

Hoewel Huizinga de week hoopvol begon, gooit de regen ook nu weer het werkschema van de Nederlandse boer in Oekraïne door elkaar.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer