Dirk de Lugt neemt afscheid als voorzitter BO Akkerbouw

Dirk de Lugt nam woensdag officieel afscheid als voorzitter van BO Akkerbouw. De Lugt stond onder meer aan de wieg van de verbindendverklaring die BO Akkerbouw in 2016 ontving voor het programma Onderzoek en Innovatie. Na 7,5 jaar draagt de akkerbouwer op Texel het stokje over aan Jaap van Wenum.

Dirk+de+Lugt+neemt+afscheid+als+voorzitter+BO+Akkerbouw
© René Faas

'Dirk kent bijna elke akkerbouwer en zijn inzet voor de sector was groot', zegt directeur André Hoogendijk, van Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw. 'Hij is van het verbinden en samendoen en altijd bezig om vanuit de sector een stap vooruit te zetten.' Vicevoorzitter Tineke de Vries beaamt dat: 'Dirk had altijd oog voor de keten bij elkaar houden. Wat kunnen we doen en wat moeten we doen?'

De Lugt kijkt met veel voldoening terug op zijn twee voorzitterstermijnen bij de brancheorganisatie. 'Er is niets dat de sector zo verbindt als BO Akkerbouw. Die samenwerking is belangrijk om verder te komen', vindt hij.


Verbindendverklaring

De gestopte voorzitter trad op 1 november 2015 aan als voorzitter van het bestuur van BO Akkerbouw. Hij stond aan de wieg van de verbindendverklaring die BO Akkerbouw in 2016 kreeg voor het programma Onderzoek en Innovatie. Daarna droeg hij bij aan het verder uitbouwen van het onderzoeksprogramma en de totstandkoming van de Klimaatagenda Akkerbouw. Ook beet De Lugt zich vast in grote dossiers als het zevende actieprogramma Nitraatrichtlijn en het Landbouwakkoord.


De Lugt nam woensdag 31 mei officieel afscheid. Per 1 juni 2023 is akkerbouwer Jaap van Wenum de nieuwe voorzitter van BO Akkerbouw. Van Wenum was in een eerdere periode actief als vicevoorzitter.

Daarnaast benoemde BO Akkerbouw een nieuwe vicevoorzitter. Dick Hylkema, directeur van de Nederlandse Aardappel Organisatie, neemt het vicevoorzitterschap over van Tineke de Vries, voorzitter van LTO-vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroente. De Vries blijft wel actief als bestuurder van BO Akkerbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer