Jaap van Wenum volgt Dirk de Lugt op als voorzitter BO Akkerbouw

Akkerbouwer Jaap van Wenum is per 1 juni de nieuwe voorzitter van BO Akkerbouw. Hij neemt het stokje over van Dirk de Lugt, die na twee termijnen stopt.

Jaap+van+Wenum+volgt+Dirk+de+Lugt+op+als+voorzitter+BO+Akkerbouw
© Vidiphoto

Voor de opvolging sprak een selectiecommissie, bestaande uit leden van BO Akkerbouw, met meerdere kandidaten. Van Wenum werd donderdag tijdens de algemene ledenvergadering van de brancheorganisatie unaniem verkozen. Dit vanwege zijn ervaring als voorzitter, zijn samenbindend vermogen en vooruitstrevende visie op de toekomst van de Nederlandse akkerbouw. Van Wenum was al eerder actief als vicevoorzitter van BO Akkerbouw.

Volgens de akkerbouwer in het Gelderse Kootwijkerbroek verzet BO Akkerbouw belangrijk werk voor de toekomst van sterke akkerbouwketens. 'Ik kijk uit naar de hernieuwde samenwerking met de leden en de mensen die de vereniging sterk maken. Het bestuursmodel, de goede afbakening van taken en de ervaren samenwerking in mijn eerdere periode geven mij het vertrouwen dat ik op een prettige en effectieve manier invulling kan geven aan het voorzitterschap.'


Van Wenum promoveerde in 2002 na zijn studie Landbouwplantenteelt aan Wageningen University & Research. Daarna werkte hij onder meer als beleidsadviseur bij LTO Nederland. Ook was Van Wenum in de periode 2016-2022 voorzitter van LTO-vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroente en vanuit die functie vicevoorzitter van BO Akkerbouw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer