World Meat Congress terug van weggeweest

Het evenement World Meat Congress vindt voor het eerst sinds vijf jaar weer plaats, van 11 tot 13 oktober bij het Maastrichts Expositie & Congres Centrum in Maastricht. Op de agenda staan de actuele wereldwijde uitdagingen voor de vleesindustrie.

World+Meat+Congress+terug+van+weggeweest
© cov

De organisatie verwacht dat het congres honderden mensen aantrekt die werkzaam zijn in de mondiale vleesindustrie en aangrenzende sectoren. Onderwerpen die tijdens het evenement aan bod komen, zijn onder meer de rol van vlees in de klimaatambities, de maatschappelijke verwachtingen over dierenwelzijn, de arbeidsmarkt, alternatieven voor vlees – zoals kweekvlees – en de impact van (geo)politieke ontwikkelingen op de vleeshandel en -productie.

Hoe gaat de internationale vleesindustrie om met al deze uitdagingen? Sprekers uit de academische wereld, internationale organisaties en vertegenwoordigers van de vleeswaardeketen gaan deze vraag beantwoorden. De organisatie is in handen van het International Meat Secretariat en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).

'De wereld staat aan de vooravond van een aantal grote veranderingen en transities', zegt COV-voorzitter Laurens Hoedemaker. 'Sociale en ecologische ontwikkelingen leiden tot een kritische kijk op de productie van vlees en vleesproducten. Tegelijkertijd zet de sector, geholpen door technologische innovatie, grote stappen richting duurzamere productie. Het centrale thema van het congres is dan ook 'meeting society and consumer'.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer