Kaasproducent Bel zet Slowaakse koeien aan de Bovaer

De Franse kaasproducent Bel Group gaat het voeradditief Bovaer uitrollen over de melkleveranciers om de methaanuitstoot van de koeien te verminderen. Als eerste is een groot deel van de Bel-koeien in Slowakije aan de beurt.

Kaasproducent+Bel+zet+Slowaakse+koeien+aan+de+Bovaer
© Bel DSM

De Slowaakse koeien produceren samen de pakweg 70 miljoen kilo melk die nodig is voor de productie van alle Babybel-kazen voor Duitsland, Tsjechië, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk.

Met het doorvoeren van het Bovaer-voeradditief van DSM-Firmenich wordt volgens Bel de methaanuitstoot van iedere boerderij met een kwart verminderd, doordat een deel van de methaanproducerende chemische reacties wordt onderdrukt. Hierdoor stoot ieder bedrijf gemiddeld 25 procent minder methaan uit. In dit geval komt dit neer op een totale jaarlijkse methaanreductie van 400 ton, becijfert de kaasproducent.

Bel wil Bovaer uitbreiden naar andere producten van de Bel Group. Sinds begin dit jaar worden pilots met het additief uitgevoerd. 'Na inzet in Centraal-Europa willen we ook in andere markten methaanarme melk realiseren', meldt directeur melkinkoop Simon Bonnet. 'Uit eigen onderzoek blijkt dat de methaanuitstoot ongeveer de helft van de broeikasgasemissies van een melkveebedrijf vertegenwoordigt. Hiermee kunnen we grote stappen maken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer