Aardappelprijs gaat naar 50 euro per 100 kilo

Zowel op de fysieke aardappelmarkt als op de aardappeltermijnmarkt stijgen de noteringen flink door. Dit komt door het late voorjaar.

Aardappelprijs+gaat+naar+50+euro+per+100+kilo
© Burt Sytsma Photography

De aardappelen in Noordwest-Europa zijn de laatste tien tot vijftien jaar niet meer zo laat in het seizoen gepoot. Het prijsopdrijvende effect van het natte en koude voorjaar is een gevolg van de verlenging van het lopende afzetseizoen. Verder wordt de opbrengstverwachting naar beneden bijgesteld vanwege het verlaten van het pootmoment.



PotatoNL noteerde vandaag voor de fritesaardappelen in categorie I (voor grootschalige verwerking) 44 tot 50 euro per 100 kilo. Dat is gemiddeld 5 euro per 100 kilo meer dan vorige week. De grootste prijsstijging komt deze week voor rekening van reguliere fritesrassen als Fontane, Ramos en Bintje. De hoogte noteringen tot 53 euro meldt PotatoNL nog steeds voor de rassen die worden gebruikt voor de productie van verse frites, zoals met name Agria.

EEX verhoogde vandaag op de aardappeltermijnmarkt voor fritesgeschikte aardappelen op levering in juni de notering van bijna 45 euro naar 50 euro per 100 kilo. Ook voor de aardappelen van oogst 2023 op levering in april 2024 steeg afgelopen week de termijnnotering met ruim 1 euro tot een bod van 26 euro. Op aardappelen voor het nieuwe seizoen wordt op de termijnmarkt nauwelijks gehandeld op dit moment.


• Bekijk de marktprijzen van consumptieaardappelen en pootgoed

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer