Aardappelmarkt sluit jaar af met hoogste termijnnotering

De aardappeltermijnmarkt van EEX noteerde gisteren een slotkoers van bijna 29 euro per 100 kilo. Dat is voor het aprilcontract 2023 de hoogste notering in 2022.

Aardappelmarkt+sluit+jaar+af+met+hoogste+termijnnotering
© Twan Wiermans

Eerder noteerde EEX voor fritesaardappelen op levering in april 2023 28 euro of meer in september en oktober. De aardappelnotering daalde na half oktober tot een niveau van rond 24 euro per 100 kilo. Vanaf begin december steeg de indicatieprijs gestaag naar het huidige niveau.

Voor aardappelen van oogst 2023 op levering in april 2024 ligt het prijsniveau sinds deze maand op ruim 24 euro per 100 kilo. Beursmakelaar De Vries & Westermann meldt dat het huidige vaste sentiment op de aardappelmarkt onder meer te danken is aan de activiteiten van de Belgische aardappelindustrie.


Honger naar aardappelen

Ondanks de stijgende kosten voor de productie en bij de verwerking lijkt de honger naar aardappelen niet te stillen, constateert De Vries & Westermann. Uit cijfers van het onderzoeksbureau Euromonitor blijkt dat de wereldwijde vraag naar diepgevroren frites elk jaar met 2 procent toeneemt tot een totaal van nu ongeveer 13,3 miljoen ton.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer