FloraHolland ontwikkelt bedrijventerrein voor sierteelt

Bloemenveiling Royal FloraHolland is in het Noord-Hollandse Aalsmeer-Oost op zoek naar sierteeltbedrijven die zich willen inschrijven voor een nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein.

FloraHolland+ontwikkelt+bedrijventerrein+voor+sierteelt
© FloraHolland

De percelen op het bedrijventerrein worden in erfpacht uitgegeven. FloraHolland wil het gebied in Aalsmeer-Oost met een totale oppervlakte van 135.000 vierkante meter exclusief ontwikkelen voor sierteeltbedrijvigheid. Volgens de afzetorganisatie biedt dit voor bedrijven de mogelijkheid zich te vestigen op de marktplaats van FloraHolland met een rechtstreekse aansluiting op bestaande en nieuwe logistieke faciliteiten.

Het startschot voor de inschrijving is dinsdag gegeven door CFO David van Mechelen van FloraHolland, in aanwezigheid van burgemeester Gido Oude Kotte van Aalsmeer. Aalsmeer ademt bloemen en planten, verklaart de burgemeester. 'We juichen deze uitbreiding dan ook toe. De ontwikkeling van Aalsmeer-Oost gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente en in goed overleg met de omgeving.'


Samenwerking

Samenwerking op onder andere het gebied van logistieke dienstverlening is een pre bij zowel uitgifte van de grond in erfpacht als bij verhuur, meldt Van Mechelen. 'Met kwekers of kopers die zich op Aalsmeer-Oost willen vestigen, gaan we vooraf in gesprek hoe we door samenwerking het sierteeltcluster kunnen versterken. De nieuwbouw biedt daar veel kansen voor. Wij reserveren zelf ook ruimte voor het bieden van onze dienstverlening.'

Het terrein op Aalsmeer-Oost is bouwrijp en de rondweg is al klaar. Er wordt nog gewerkt aan de aanleg van de ongestoorde logistieke verbinding richting de N201 en een goede verbinding met Schiphol en de snelwegen A4 en A9. Bedrijven die zich vestigen op Aalsmeer-Oost, zijn direct aangesloten op de productstraat die de verbinding vormt met de locatie Aalsmeer-Centrum van FloraHolland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
 • Woensdag
  22° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  20° / 15°
  20 %
Meer weer