Kwekersgroep koopt teeltrechten dubbele, stuifmeelloze lelies

Een groep van zes Noord-Hollandse lelietelers heeft de exclusieve teeltrechten van de dubbele Oriëntals uit de Lucky-serie gekocht van veredelingsbedrijf Royal Van Zanten Flowerbulbs.

Kwekersgroep+koopt+teeltrechten+dubbele%2C+stuifmeelloze+lelies
© Van Zanten

De dubbele, stuifmeelloze lelie is een blijvertje in de leliesector, stelt Van Zanten Flowerbulbs. Volgens de veredelaar is er wereldwijd veel vraag naar dit type lelie en de sector voorspelt een gestage groei in de productie.

Deze ontwikkeling heeft Van Zanten Flowerbulbs voorzien. Het bedrijf is achttien jaar geleden al gestart met de veredeling van dubbele Oriëntal-lelies. Ondertussen zijn er zes soorten op naam geregistreerd. Daarvan komen binnenkort commerciële bollen op de markt. Daaronder ook de Lucky-serie die is aangekocht door de Noord-Hollandse lelietelers.


Gezamenlijke promotie

Van Zanten Flowerbulbs en de kwekersgroep verwachten dat de verkoop van de teeltrechten het begin is van een bloeiende samenwerking. De veredelaars gaan verder met het ontwikkelen en selecteren van nieuwe soorten voor de Lucky-serie. In de promotie van de dubbele, stuifmeelloze lelies trekken beide partijen samen op.

Om het aanbod van deze leliesoorten jaarrond in te vullen, zal er ook productie van bollen op het zuidelijk halfrond plaatsvinden. Een deel van deze productie wordt uitgevoerd op de eigen kwekerij van Van Zanten Flowerbulbs in Rakaia in Nieuw-Zeeland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer