NMV stelt ultimatum aan Landbouwakkoord

De Nederlandse Melkvee Vakbond (NMV) stelt een ultimatum aan het Landbouwakkoord. Binnen tien dagen moet duidelijk worden of eisen van de melkveesector worden overgenomen in het Landbouwakkoord of niet. Het landelijk bestuur van de NMV besloot dat 7 april.

NMV+stelt+ultimatum+aan+Landbouwakkoord
© Job Hiddink

Sinds de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart leeft Nederland in een nieuwe werkelijkheid, stelt de NMV. Desondanks houdt het kabinet vast aan de eigen doelen en komt het niet tegemoet aan eisen die door een brede vertegenwoordiging van de melkveesector zijn ingebracht.

'De tijd van pappen en nathouden is voorbij', schrijft de NMV. 'Wij grijpen terug op het hoofddoel van het Landbouwakkoord, namelijk het bieden van perspectief voor de boer. Wij willen dat er nu klare wijn wordt geschonken.'

De NMV werkt na Pasen een statement uit en gaat in overleg met collega-belangenbehartigers om hiervoor brede steun te verwerven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer