Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Een jaar oorlog, maar bezig met toekomst'

In De week van Kees Huizinga vertelt deze Nederlandse boer in Oekraïne wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. De strijd duurt nu een jaar, maar toch kijkt hij naar de toekomst. 'Wij kopen daarom een nieuwe landbouwmachine.'

Huizinga was daarom deze week in Duitsland bij de fabrikant van werktuigendrager Nexat. Daar staat zijn nieuwe machine klaar voor transport. 'Het is wel een raar gevoel dat je weet dat de oorlog nu een jaar bezig is en wij de toekomst zitten te bespreken', merkt hij op.
Toch is hij blij dat hij deze landbouwmachine binnenkort op zijn bedrijf mag verwelkomen. Ze rijdt in de lengte en werkt in de breedte. In de fabriek kijkt Huizinga zijn ogen uit. Buiten wordt de machine gedemonstreerd. 'Deze is afgelopen jaren door de fabrikant bij ons getest en ik geloof er wel in. We hebben de financiering gevonden om een Nexat te kopen.'


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine en te lezen in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer