Tuinbouwcoöperatie Horticoop rondt transitie naar investeringscoöperatie af

Horticoop heeft de transitie van inkoop- naar investeringscoöperatie afgerond. Daarmee zijn ook de participaties toegekend aan de leden. 'Nu is het tijd om onze positie als verbindende investeringspartij die zich onderscheidt door slim geld in de markt te brengen verder uit te bouwen', reageert CEO Steven van Nieuwenhuijzen.

Tuinbouwco%C3%B6peratie+Horticoop+rondt+transitie+naar+investeringsco%C3%B6peratie+af
© Vidiphoto

Voor de leden is het grootste voordeel van de transitie van inkoop- naar investeringscoöperatie dat zij delen in de winst. Daarnaast zorgt de overgang ervoor dat Horticoop actief kan investeren in bedrijven die bijdragen aan een duurzame toekomst van de tuinbouw. 'Die bedrijven zijn daarmee direct of indirect van waarde voor de bedrijfsactiviteiten van de leden van de coöperatie', aldus van Nieuwenhuijzen. 'Zo bieden we onze leden ondersteuning in de bedrijfsvoering en kan de sector toekomstgericht blijven groeien.'

De participatiestructuur waarin het eigen vermogen op naam van de leden wordt gezet – in de vorm van participaties – introduceerde Horticoop vorig jaar voor het eerst. 'Zo'n transitie kent verschillende fasen, waaronder uitgebreid onderzoek naar de behoeften bij leden en binnen de sector', legt Van Nieuwenhuijzen uit. De ledenraad keurde het plan om van Horticoop een investeringscoöperatie te maken vrij snel daarna goed.

De juridische en fiscale vormgeving van de participatiestructuur werd op dinsdag 21 maart goedgekeurd. 'Met deze koerst speelt Horticoop een actieve rol in het financieren van bedrijven die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan een duurzame toekomst van de sector', besluit Van Nieuwenhuizen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer