Plantlab gaat indoor farms bouwen in Midden-Oosten en Noord-Afrika

Het Brabantse bedrijf Plantlab en Saudi Greenhouses gaan gezamenlijk indoor farms bouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De doelstelling is om de eerste locatie in het eerste kwartaal van 2024 te openen in Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië.

Plantlab+gaat+indoor+farms+bouwen+in+Midden%2DOosten+en+Noord%2DAfrika
© Glowfarms

Binnen drie tot vijf jaar wil het bedrijf in Den Bosch minimaal tien indoor farms bouwen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Voor de ontwikkeling hiervan rekent Plantlab op een investering van 250 tot 300 miljoen euro. De eerste van die tien locaties vestigt zich net buiten Riyad en wordt gebruikt om sla te telen. Het product wordt via het netwerk van Saudi Greenhouses, dat in Saoedi-Arabië 75 hectare aan kassen in beheer heeft, lokaal afgezet.

De indoor farm in Riyad sluit aan op Saudi Vision 2030. Dit is het strategisch raamwerk om de afhankelijkheid van olie te verminderen en de economie in het land te verbreden. 'Deze samenwerking is gericht op het lokaal verbouwen van vers voedsel. Daarnaast dragen we bij aan het verbeteren van het milieu, de handelsbalans, het creëren van nieuwe banen en de diversificatie van de Saoedische economie', stelt Jawid Bunyadi, directeur business development van Plantlab Middle East.


De locaties voor de overige negen indoor farms zijn nog niet bepaald, al laat Plantlab weten dat ze overal kunnen worden geplaatst. 'Ook op onvruchtbare grond of midden in stedelijke gebieden.' In Amsterdam, op de Bahama's en in de Amerikaanse stad Indianapolis heeft het Nederlandse bedrijf al indoor farms.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer