Waterschap Hunze en Aa's volgt Zeeuws voorbeeld niet: geen sloten beschikbaar

Waterschap Hunze en Aa's stelt geen sloten beschikbaar voor ecoregelingen die onderdeel zijn van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Daarmee wordt het voorbeeld van het Zeeuwse waterschap Scheldestromen niet gevolgd.

Waterschap+Hunze+en+Aa%27s+volgt+Zeeuws+voorbeeld+niet%3A+geen+sloten+beschikbaar
© Koos van der Spek

Hunze en Aa's, met als werkgebied delen van de provincies Groningen en Drenthe, zegt van verschillende kanten gevraagd te zijn dit wel te doen. Op die manier kunnen boeren die langs sloten extra maatregelen nemen op het gebied van water, landschap, klimaat, bodem, lucht en biodiversiteit mogelijk een hogere GLB-vergoeding krijgen in het kader van de ecoregelingen.

Maar volgens Hunze en Aa's is de situatie in zijn werkgebied niet te vergelijken met die van Scheldestromen. Bij het Zeeuwse waterschap zijn alle sloten in eigendom en onderhoud bij het waterschap, bij Hunze en Aa's geldt dat alleen voor de hoofdwatergangen.


'Voor ons is het nodig de hoofdwatergangen en onderhoudspaden zelf in bezit te hebben en te gebruiken, met het oog op een goede uitvoering van onze beheer- en onderhoudstaken. Het beschikbaar stellen via gebruikers- en beheerovereenkomsten is daarom bij ons niet aan de orde. Dit zou in strijd zijn met ons eigen onderhoudsbeheerplan', legt het waterschap uit.

Daarnaast vraagt het waterschapsbestuur zich af of het beschikbaar stellen van overheidsbezittingen voor GLB-doeleinden aan een particulier niet strijdig is met de geest van het GLB.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer