Akkerbouw neemt afscheid van Jaap van Wenum en Jeroen Kloos

LTO Nederland-vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroente nam afgelopen vrijdag afscheid van voormalig voorzitter Jaap van Wenum en beleidsmedewerker Jeroen Kloos. Tevens werden nieuwe LTO-medewerkers voorgesteld.

Akkerbouw+neemt+afscheid+van+Jaap+van+Wenum+en+Jeroen+Kloos
© Haijo Dodde

Het symposium over Nieuwe Energie bij de Boerderij van de Toekomst in Lelystad werd benut om officieel afscheid te nemen van Jaap van Wenum. Hij is zes jaar voorzitter geweest van LTO Nederland-vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroente. Op 1 april gaf hij de voorzittershamer over aan de nieuwe vakgroepvoorzitter Tineke de Vries.

In zijn afscheidswoord had de vicevoorzitter van de vakgroep Klaas Schenk lovende woorden voor Van Wenum. Hij prees zijn algemene kennis, inzet voor de sector en diplomatieke capaciteiten. Verder speelde Van Wenum een belangrijke rol bij de totstandkoming van BO Akkerbouw en gaf daarmee een positieve impuls aan de solidariteit in de akkerbouwsector.


Samengaan vakgroepen

Binnen LTO heeft Van Wenum zich ook sterk gemaakt voor het samengaan van de vakgroepen Akkerbouw en Vollegrondsgroente. Dat proces is drie jaar geleden in gang gezet en inmiddels functioneren beide sectoren naar tevredenheid in één vakgroep. Voordat hij bestuurder werd, was Van Wenum jarenlang werkzaam als beleidsmedewerker en dan vooral specialist Plantgezondheid bij LTO Nederland.

Jeroen Kloos neemt afscheid van LTO en de akkerbouwsector vanwege het bereiken van zijn pensioengerechtigde leeftijd. Hij werd op de bijeenkomst in Lelystad toegesproken door LTO Nederland-bestuurder Dirk Jan Beuling en door Jaap van Wenum die Kloos meemaakte als collega en later ook als secretaris van vakgroep Akkerbouw en dus zijn naaste medewerker.


Voorliefde voor aardappelen

Van Wenum herinnerde eraan dat Kloos bij LTO één van de initiatiefnemers was van Masterplan Phytophthora. 'Jeroen heeft een grote voorliefde voor aardappelen en dat kwam steeds tot uiting in alle werkgroepen die hij onder zijn hoede had. Verder was hij altijd een kritische denker, die goed wist hoe hij bestuurders moest prikkelen.'

In het kader van nieuwe energie voor de sector en daarmee aansluitend op het thema van de bijeenkomst stelde vakgroep voorzitter Tineke de Vries de nieuwe LTO-medewerkers Arjen Brak en Evelien Drenth voor. Als sectorspecialisten ondersteunen zij vanaf dit jaar LTO Nederland-vakgroep Akkerbouw en Vollegrondsgroente.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer