Voeradvies belangrijke drijfveer leverancierskeuze

Veehouders vinden het bij de keuze van een mengvoerproducent belangrijk dat er goed voeradvies wordt gegeven. Dat advies is voor hen ook een belangrijke reden om klant te zijn bij een leverancier.

Voeradvies+belangrijke+drijfveer+leverancierskeuze
© Nieuwe Oogst

Dat blijkt uit de eerste vier edities van de VoerMonitor van Geelen Consultancy. Ruim de helft van de veehouders vinkte voeradvies aan als antwoord op de vraag: wat zijn de belangrijkste redenen waarom u klant bent? Overigens mochten ze drie redenen aanvinken. Vertrouwen kwam met bijna 40 procent op plek twee, een goede voerkwaliteit met rond de 30 procent in de edities van 2014, 2016, 2018 en 2020 op plek drie.

Dit jaar wordt de vijfde editie van de onafhankelijke VoerMonitor gehouden. Hoe beoordelen veehouders hun belangrijkste voerleverancier? In welke mate voldoet deze aan de verwachtingen? Welke verbeteringen ziet een ondernemer graag? Waar zijn de veehouders tevreden en minder tevreden over? Dit zijn vragen die hierbij aan bod komen.


Onderdelen

Veehouders beoordelen in de Voermonitor 2023 onder andere hun eigen, belangrijkste, voerleverancier op onderdelen, zoals de kwaliteit en het aanbod van voeders, bedrijfsbegeleiding en voerprijzen. Het onderzoek wordt ook in 2023 ondersteund door kleine, middelgrote en grote, particuliere en coöperatieve voerleveranciers.

Die deelnemende leveranciers ontvangen een rapportage met de beoordeling door hun klanten in vergelijking met de gemiddelde scores van de niet-klanten, oftewel de 'gemiddelde' voerleverancier. Dit levert interessante en waardevolle informatie op voor voerleveranciers. Ook kunnen die leveranciers hun scores vergelijken met die van voorgaande jaren. Waar zijn ze op vooruitgegaan en wat verdient aandacht? Met dit in beeld kunnen de leveranciers de puntjes op de i zetten richting hun afnemers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer