'Nieuwe bbbezems vegen schoon'

De verkiezingsuitslag kan niet onberoerd blijven in Den Haag. Het kabinet zal over de brug moet komen.

%27Nieuwe+bbbezems+vegen+schoon%27
© Dirk Hol

De boeren hebben op zijn minst een handreiking nodig in de onderhandelingen over het Landbouwakkoord, een overeenkomst waarin het perspectief van boeren en tuinders centraal staat. De verkiezingsuitslag is voor de boerenbelangenorganisaties aan de onderhandelingstafel een enorme steun in de rug, mits ze mee blijven onderhandelen over de kansen voor boeren en tuinders.

Nu de politieke druk maximaal is, is het ook het moment om de inzet te verzilveren. Juist nu de onderhandelingen de slotfase naderen. Over een maand moet het Landbouwakkoord gereed zijn. Vooral aan de sectortafels worden vorderingen geboekt en dat is maar goed ook. De opgaven liggen er immers nog steeds. Daar is sinds 15 maart niets aan veranderd.

De verkiezingsuitslag geeft weer wat hoop. Dat is precies wat nodig is. De BoerBurgerBeweging (BBB) heeft ervoor gezorgd dat de mens weer centraal staat, net als het gezond verstand. De positieve houding van BBB om breed te willen samenwerken in de provincies is een verademing. De partij straalt bovengemiddeld vrouwelijk leiderschap uit met belangrijke waarden als verbinding, zorgzaamheid, aandacht en vertrouwen. Juist die feminiene waarden zijn nu nodig. Daarbij vegen nieuwe bezems schoon.

Nu de politieke druk maximaal is, moet het moment worden gebruikt

Esther de Snoo, hoofdredacteur Nieuwe Oogst

Enkele beoogde Statenleden voor BBB geven aan dat een Landbouwakkoord hen kan helpen bij de coalitieonderhandelingen in de provincies. De druk op BBB in de provincies en onderhandelaars in het Landbouwakkoord is immens. Het slagen van het akkoord is eveneens van groot belang voor het voortbestaan van het kabinet. Het is nu het moment om gebruik te maken van het nieuwe krachtenveld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer