Pöttinger breidt Harvest Assist-app uit

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger heeft zijn Harvest Assist-app uitgebreid met de mogelijkheid om oogstvolumes en afstanden van het perceel tot de kuilbult in te voeren. Daardoor is een inschatting te maken van de aanvoerinterval en de locatie om zo de kuil beter vast te rijden voor een betere conservering.

P%C3%B6ttinger+breidt+Harvest+Assist%2Dapp+uit
© Pöttinger

De Harvest Assist-app geeft voor maaiers, schudders, harken, opraapwagens en persen aan wat de realtimelocatie is, of een perceel is afgewerkt en welke percelen nog moeten worden bewerkt door welke machine. De app beschikt over een algoritme dat het beste moment bepaalt om een bewerking te beginnen, afhankelijk van de afstanden tot de kuil en tussen de verschillende percelen.

Door dit overzicht over de gehele oogsttrein kunnen chauffeurs van alle machines hun bewerking beter op elkaar afstemmen. Zo ontstaat een vast interval van vrachten bij de kuil, worden pieken van grasaanvoer voorkomen en is de kuil beter vast te rijden. Via de navigatie is een buitenstuk weer makkelijk terug te vinden.

De Harvest Assist-app is beschikbaar voor iOS en Android.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 17°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer