P%C3%B6ttinger+sluit+boekjaar+af+met+recordomzet
Nieuws
© Han Reindsen

Pöttinger sluit boekjaar af met recordomzet

Het Oostenrijkse familiebedrijf Pöttinger heeft het boekjaar 2017/2018 afgesloten met een recordomzet van 354 miljoen euro, een stijging van 15 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Bij Pöttinger is de graslandsector het belangrijkste voor de omzet. Opraapwagens, maaiers, schudders en dergelijke zijn goed voor 59 procent van de omzet. Op de markt van opraapwagens is het Oostenrijkse bedrijf wereldmarktleider.

De grondbewerkingsmachines en zaaimachines zijn goed voor ongeveer 27 procent van de omzet. In beide segmenten realiseerde Pöttinger een groei van 16 procent.

Export

De groei komt vooral door de ontwikkelingen op de internationale markten. Van de omzet is 90 procent afkomstig uit export. Ongeveer 60 procent van de totale omzet wordt behaald in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Polen, Zwitserland en Tsjechië.

Duitsland met een aandeel van ongeveer 20 procent en Frankrijk met 14 procent zijn de grootste en belangrijkste afzonderlijke markten. 'Het is verheugend dat het afgelopen boekjaar op beide markten een aanzienlijke groei is gerealiseerd', aldus Pöttinger.

Verwachtingen overtroffen

De uitstekende groei van de machineverkoop in Polen en in de Baltische Staten heeft de verwachtingen van Pöttinger ver overtroffen. In Scandinavië gaat het ook goed met de verkoop. In Zweden werd het afgelopen boekjaar de omzet verdubbeld. In de Benelux ging de omzet met de helft omhoog.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  25° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  32° / 13°
  10 %
 • Zondag
  27° / 19°
  10 %
Meer weer