Gemeente De Wolden steunt innovatie op de boerderij

De Drentse gemeente De Wolden start dit voorjaar met een speciale subsidieregeling voor agrarische bedrijven om ze te ondersteunen bij de transitie naar een toekomstgerichte landbouw. De gemeente stelt een bedrag van 300.000 euro voor 2023, 2024 en 2025 beschikbaar.

Gemeente+De+Wolden+steunt+innovatie+op+de+boerderij
© Peter Nefkens

'De Wolden wil met deze regeling de agrariërs extra energie geven om samen met goede initiatieven te starten. Dat doen we door deze innovatieprojecten te subsidiëren', stelt wethouder Gerrie Hempen.

Volgens haar zijn in de gemeente de afgelopen jaren al veel mooie collectieve projecten gestart door boeren zelf, zoals met gasproductie uit koeienmest in Koekange. 'Met deze eigen subsidieregeling hoop ik dat er nog veel meer projecten van de grond komen. Ik wil de agrariërs meegeven dat ze vooral in mogelijkheden moeten denken.'


Elkaar opzoeken

Hempen benadrukt dat het zaak is dat boeren elkaar hierin opzoeken. 'Dan kom je vaak tot hele mooie ideeën. Het mogen grote projecten zijn, maar ik wil vooral benadrukken dat kleine projecten er ook toe doen. Aan kleine projecten hebben vaak velen wat.'

De subsidieregeling is bedoeld voor projecten van drie of meer agrarisch ondernemers die bijdragen aan bijvoorbeeld het verbeteren van de water- en bodemkwaliteit, verlagen van de CO2-uitstoot, vermindering van het gebruik van chemische gewasbescherming, het verbeteren van de biodiversiteit of het betrekken van omwonenden en consumenten bij de agrarische productie. De regeling gaat uit van een gemeentelijke bijdrage tot 50 procent in de subsidiabele kosten, met een maximum van 40.000 euro per aanvraag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 8°
  0 %
 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
Meer weer