Westfleisch zet eigen premiummerk varkensvlees in de markt

De Duitse supermarktketen Rewe verkoopt een premiummerk varkensvlees van Westfälisches Hofschwein. Daarmee wil de Duitse vleesverwerker Westfleisch meer consumenten verleiden om varkensvlees te eten. Het gaat daarbij om vlees van een specifieke kruising vleesvarkens met uitloopmogelijkheden en een buitenklimaatstal.

Westfleisch+zet+eigen+premiummerk+varkensvlees+in+de+markt
© Varkens Archief

De karbonades, minuutsteaks, schnitzels en braadworsten zijn zo verpakt dat ze een premiumuitstraling hebben. Dat kan voor de consument in de winkel doorslaggevend zijn om dat vlees te kopen. Daarnaast biedt Westfleisch de koper van het vlees een bijzondere smaakervaring. Dat komt door de speciale eisen aan de kruising van de varkens. De vleesverwerker vertrouwt op de smaakvoordelen van de combinatie TN70-zeug en de Iberdurcoc-beer van Topigs Norsvin.

Eén zeugenhouder is tot nu toe de exclusieve leverancier van biggen in dit merkconcept. Een handvol vleesvarkenshouders brengt de varkens naar het gewenste slachtgewicht. Zij moeten voldoen aan extra eisen aan het vloeroppervlak, het bieden van uitloop en een buitenklimaatstal. Per dier moet een hokoppervlakte van minimaal 1,05 vierkante meter worden aangehouden en een uitloop van 0,3 vierkante meter.


Toegevoegde waarde en samenwerking

Volgens Westfleisch moet de markt uitwijzen of het programma van het Westfälisches Hofschwein in de toekomst wordt uitgebreid. Daarnaast is Westfleisch op zoek naar vleesvarkenshouders die geïnteresseerd zijn in programma's met toegevoegde waarde en die in samenwerking willen uitvoeren.

Westfleisch speelt daarmee in op een dalend aanbod vleesvarkens. Het bedrijf slachtte in 2022 6,51 miljoen vleesvarkens, 10,3 procent minder dan in 2021. Voor de komende jaren verwacht de vleesverwerker een jaarlijks afnemend varkensaanbod van 4,3 procent.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer