Westfleisch sluit varkensslachterij in Gelsenkirchen

Vleesverwerker Westfleisch gaat in oktober de varkensslachterij in het Duitse Gelsenkirchen sluiten. De werkzaamheden worden verplaatst naar verschillende locaties.

Westfleisch+sluit+varkensslachterij+in+Gelsenkirchen
© Westfleisch

Westfleisch meldde op 12 augustus dat het bedrijf alle slachtactiviteiten van Gelsenkirchen gaat verplaatsen naar de locaties in Hamm, Oer-Erkenschwick en Coesfeld. Afgelopen jaar werden 970.000 varkens in Gelsenkirchen geslacht. Westfleisch, na Tönnies en Vion de derde grootste varkensvleesverwerker van Duitsland, slachtte in 2020 in totaal ongeveer 7,5 miljoen vleesvarkens.

In het kader van het structuurproject Westfleisch 2025 worden geleidelijk aan activiteiten bij een aantal vestigingen opnieuw georganiseerd. Zo is het slachten en uitsnijden van rundvlees verplaatst van Hamm naar de locaties in Lübbecke en Bakum. Hamm is nu puur gericht op het slachten en verwerken van varkens. De volgende logische stap is om de vleesvarkens die in Gelsenkirchen worden geslacht naar Hamm te verplaatsen.


Slachtcapaciteit blijft onveranderd

Het is volgens CFO Carsten Schruck van Westfleisch het doel om in Hamm voortaan in twee ploegen te gaan werken. Dat verhoogt de efficiëntie, terwijl de totale slachtcapaciteit van de Westfleisch-groep vrijwel onveranderd blijft. De ongeveer 140 medewerkers op de locatie in Gelsenkirchen kunnen allemaal aan het werk bij de andere bedrijven van de Westfleisch Groep.

Over wat er met het slachthuis in Gelsenkirchen gaat gebeuren is nog geen definitief besluit genomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  9° / 4°
  70 %
 • Zaterdag
  8° / 2°
  60 %
 • Zondag
  8° / 2°
  60 %
Meer weer