Noord-Holland wil op eigen grond experimenteren met agroforestry

Provincie Noord-Holland wil op 24,5 hectare eigen grond experimenteren met agroforestry. Ze zoekt een pachter voor de grond ten zuiden van Nieuw Vennep in de Haarlemmermeer.

Noord%2DHolland+wil+op+eigen+grond+experimenteren+met+agroforestry
© Wageningen UR

Aanleiding hiervoor is dat in de Bossenstrategie provincies en Rijk hebben afgesproken dat er voor 2030 37.000 hectare bos bij moet komen in Nederland. Noord-Holland is echter een provincie van open landschappen, stelt natuur- en landschapgedeputeerde Esther Rommel (VVD). 'Daarom willen we bijvoorbeeld bomen planten bij nieuwe woonwijken en ook agroforestry mogelijk maken.' Ook op plekken tussen natuur- en landbouwgebieden is de provincie van plan om meer bomen te planten.

Het planten van bomen en struiken bij de akkerbouw en veehouderij wordt volgens Noord-Holland steeds vaker genoemd als duurzame en innovatieve vorm van landbouw. De provincie wil ondernemers de kans geven kennis te maken met het concept. Het gaat om een geliberaliseerd pachtcontract voor twaalf jaar dat gecontinueerd kan worden. De pachtprijs is 400 euro per hectare per jaar. Noord-Holland houdt begin april een bijeenkomst voor potentiële pachters.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer